TAXI RIJEKA | Vodič kroz grad Rijeku

O gradu Rijeci

Smještena na obalama sjevernog jadrana nalazi se Rijeka, treći po veličini grad u Hrvatskoj te najveća hrvatska luka sa značajnim geoprometnim i geostrateškim položajem. Rijeka je upravni, poslovni,trgovački,sveučilišni i kulturni centar regije sa populacijom od oko 150000 stanovnika.

U bivšoj državi Rijeka je slovila za grad sa jednom od najjačih industrija (tvornica papira, Torpedo, 3. maj) no raspadom države dolazi zbog raznih čimbenika i do raspada industrije te se Rijeka iz industrijskog malo pomalo pretvara u turističko središte čemu itekako pogoduje i ugodna submediteranska klima te jedinstven položaj i blizina kako planinskih krajeva tako i mnoštva otoka i manjih turističkih mjestašca do kojih se lako i brzo stiže.

Grad Rijeka kroz povijest te najvažnije znamenitosti

Grad je to bogate povjesti koja seže još u rimsko doba i svjedokom toga razdoblja su stara vrata iliti Rimski luk iz 1 st. koji se nalazi na Koblerovom trgu u središtu grada.

Od ostalih znamenitosti na području grada nalaze se nekoliko kulturno-povjesnih spomenika,sakralnih objekata i muzeja od kojih su najatraktivniji:

Trsatska gradina

Locirana na kraju uspona prema Trsatu, podignuta je kao kaštel na mjestu rimske osmatračnice, ali sadašnji izgled datira iz srednjeg vijeka. Pruža predivan pogled na grad i Kvarnerski zaljev te je ljeti mjesto kulturnih i zabavnih zbivanja. Ukoliko se ne odlučite za uspon trsatskim stubama, naša taxi služba dovesti će Vas od centra grada do Trsata za oko 5 minuta ugodne taxi vožnje.

Crkva Gospe Trsatske

Smještena je na Frankopanskom trgu, u neposrednoj blizini trsatske gradine i najstarije je hrvatsko marijansko svetište. Uz nju se nalazi i franjevački samostan već više od pet stoljeća a u njemu i njegovoj riznici se čuvaju djela i darovi izvanredne vrijednosti. Svake godine, 15.08. događa se procesija Majke Božje trsatske te su ulice oko crkve zatvorene za promet, a u tom slučaju svakako preporučujemo dolazak na Trsat taxi prijevozom.

Guvernerova palača

Nalazi se na Muzejskom trgu,u centru grada Rijeke. Izgrađena prije nešto više od sto godina, a bila je rezidencija namjesnika Ugarske krune Sv. Stjepana, iz koje je upravljao Rijekom. Danas se u njoj nalaze Pomorski i povijesni muzej hrvatskog primorja, svakako vrijedni obilaska. U slučaju potrebe, naše taxi vozilo čekati će Vas na parkiralištu ispred palače, te vas odvesti na željenu destinaciju.

U neposrednoj blizini Guvernerove palače nalazi se Prirodoslovni muzej grada Rijeke, smješten u nekadašnjem botaničkom parku, u vili nad šetalištem Vladimira Nazora. Postava muzeja je usmjerena na geologiju i istraživanje mora

Gradski toranj

Gradska ura ili toranj nalazi se na Korzu, i predstavlja sam centar grada Rijeke. Do 18 st. je bio ulaz u utvrđeni grad, a od njegova obnavljanja u 19. st spaja stari i novi dio grada i jedan je od simbola grada Rijeke. Riječki Korzo i stari grad su isključivo pješačke zone, a u neposrednoj blizini Korza mnoga su taxi stajališta.

Crkva Svetog vida

Glavna je gradska crkva, a nalazi se na trgu Grivici u Starom gradu.

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

Muzej se nalazi se na Trgu Republike Hrvatske, preko puta hotela Bonavia. U njemu se održavaju izložbe te domaće i međunarodne likovne manifestacije.

Obilazak znamenitosti grada Taxi Rijeka vozilom

Taksi služba Taxi Rijeka, nudi Vam obilazak riječkih znamenitosti ugodnom vožnjom u jednom od naših osobnih ili kombi vozila. Susretljivi Taxi Rijeka vozači ispričati će vam priču o povijesti grada, a dok ste u obilasku znamenitosti, čekati će vas negdje u blizini. Molimo da nas kontaktirate kako bi dogovorili detalje obilaska i definirali cijenu.

Obilazak znamenitosti grada Rijeke Taxi Rijeka vozilom